Aerisiti corect solarul, fara sa afectati plantele

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: miercuri, iulie 28, 2021 Comment: 0 Hit: 71

Cand temperatura din solar depaseste 25 de grade si continua sa creasca, se impune aerisirea. Cunoscatorii ar trebui sa stie asta, dar trebuie sa faca totul si corect, fara ca aerisirea sa afecteze plantele.

Ce trebuie sa stiti despre aerisirea corecta a solarului

→ De preferat ca acest lucru sa fie realizat in prima parte a zilei, in jurul orelor 10-11.

→ Aerisiti la capete si nu pe laterale. Astfel nu veti pierde caldura aceea esentiala pentru dezvoltarea culturii. Asta in lunile de primavara, iar vara aerisirea este in permanenta necesara. Lasati deci deschis pe durata zilei si inchideti solarul noaptea.

Nu trebuie subestimata aceasta necesitate, caci umiditatea in exces aduce cu sine si riscul de aparitie a diverselor boli ale plantelor. Asta in cazul in care nu ati instalat deja un sistem de irigatie prin picurare. V-am mai mentionat de multe ori, chiar aici pe blog, despre avantajele unui astfel de sistem. Nu doar ca faceti economie de apa, insa tineti sub control si umiditatea si feriti plantele de eventuale boli cauzate de asta.

Ce spun specialistii despre zilele caniculare: aerisirea poate fi facuta si prin acoperis. In cazul in care acest lucru nu ar fi posibil, va trebui sa ridicati poalele solarului.

Cand vine toamna

Aerisirea in sezonul rece cunoaste o poveste reversibila. Pe masura ce temperaturile de la exterior scad, inchideti solarul si faceti din nou aerisire doar la capete. Aceeasi practica recomandata ca si in primavara.

Cand temperaturile incep sa scada deja sub 20 de grade noaptea, inchideti complet solarul. Aceeasi masura este luata si in zilele in care ploua, bate vantul, este frig. De mentionat sa fiti atenti la curentii de aer reci. Cand bate vantul tare, aerisirea corecta inseamna sa utilizati usa opusa de cea dinspre care vin curentii de aer.

Folia buna contribuie si ea la sanatatea plantelor

Unii aerisesc prea mult, prea des sau necorespunzator, fiind dusi in eroare de condensul de pe folie spre exemplu. Acesta se observa in mod special dimineata. Nu uitati, calitatea foliei isi spune cuvantul aici.

Va asteptam in cadrul paginii noastre, nuoricum.ro, pentru achizitiile necesare in sera sau solar.

Comments

Leave your comment