Ce legume cultivam toamna?

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: luni, septembrie 21, 2020 Comment: 0 Hit: 118

Exista o multime de tipuri de legume ale caror seminte trebuie plantate toamna si vom vorbi despre ele in parte in cele ce urmeaza.

Pentru ca cei mai multi dintre agricultori se axeaza acum doar pe culesul roadelor, iata ca altii o iau de la capat cu semintele. Exista o multime de tipuri de legume ale caror seminte trebuie plantate toamna si vom vorbi despre ele in parte in cele ce urmeaza.

Cu alte ocazii am discutat tot aici pe blog despre pregatirea serelor si solariilor - cum trebuie montate -, insa trebuie sa stii ca pentru semintele de legume ce pot fi plantate toamna nu ai nevoie de o sera sau solarii.

De ce unele seminte de legume pot fi plantate din toamna, iar altele nu?

Vorbim in primul rand de rezistenta la temperaturile scazute a fiecarui tip de samanta. Unele sunt extrem de gingase si trebuie cultivate doar in solarii sau sere, pe cand altele rezista si la temperaturi scazute, specifice iernii, de pana la -25C.

In plus, exista o multime de tipuri de legume ce au o putere germinativa destul de lenta, unele dintre ele chiar fiind influentate si de sezon. Asadar, plantate toamna, vor incolti o data cu venirea primaverii. Plus de asta, exista legume ce nu agreeaza foarte mult temperaturile ridicate in perioada de germinatie, deci se vor simti extrem de bine atunci cand temperaturile vor fi moderate.

Ce cultivam toamna?

La capitolul seminte de legume ce pot fi cultivate toamna, pentru ca in primavara sa inceapa deja sa isi arate splendoarea din pamant, amintim de ceapa verde, praz, broccoli, mazare, morcov, ridiche, patrunjel, spanac si chiar telina. Le gasesti pe toate la noi, mai exact aici.

De exemplu, pentru ceapa verde, una dintre cele mai comune legume, ai nevoie de un sol argilos deoarece argila mentine pamantul umed. Stii foarte bine ca arpagicul are nevoie de umiditate pentru a incolti. Poti folosi chiar si un substrat de turba pentru a mentine umiditatea la parametri normali in sol. Cel pe care vi-l recomandam noi este o un ameste de turba blonda si turba neagra.

Acesta asigura o buna absorbtie a apei in sol, la fel si o buna aerisire a pamantului. Pentru ca, indiferent de sezon, legumele au nevoie de un continut echilibrat de fertilizatori si microelemente, substratul nostru de turba este bogat in fertilizator si microelemente, necesare in dezolvare.

Va putem oferi consultanta cu privire la modul in care trebuie ingrijite semintele de legume pe perioada sezonului rece. O mare parte dintre ele nici nu au nevoie de ceva maret, avand in vedere ca nu sunt deranjate de temperaturile scazute, iar apa primesc de la topirea zapezilor.

Reveniti in cadrul magazinului nostru online pentru a intra in contact cu toate categoriile de produse pe care vi le-am pus la dispozitie: https://nuoricum.ro/.

Comments

Leave your comment