Ce seminte de legume se pot planta in a doua luna de vara

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: joi, iulie 21, 2022 Comment: 0 Hit: 25

Daca sunteti agricultor sau detineti o casa la tara si o mica gradina pe langa ea ar trebui deja sa stiti ca gradinaritul pe langa casa va mentine in forma, dar si recolta obtinuta va fi pe masura eforturilor voastre.

Indiferent de anotimp sau sezon gradinaritul si ingrijirea legumelor implica nu doar cunoasterea ciclurilor naturale de insamantare, dar si ingrijirea lor dupa ce acestea au facut deja primele frunze.

 Pe langa ustensilele necesare mai este nevoie clar si de semintele potrivite pe care le gasiti la noi, pe Nuoricum.ro.

 Comercializam seminte diverse de la tomate, castraveti, ridichi, morcovi varza, fasole sau ceapa si nu numai.

 Semintele noastre garanteaza o recolta bogata si diversificata in conditile ingrijirii acesteia, respectiv insamantare la momentul optim, sapare, udare, eliminarea daunatorilor și altele.

 Chiar daca ne aflam deja in a doua luna de vara inca mai sunt seminte de legume care pot fi plantate cu succes in vederea obtinerii unor viitoare recolte.

 Luna iulie, activitati de recoltare sau de insamantare, tu decizi

 Nu conteaza ca ne aflam deja in luna iulie, pentru un agricultor pasionat munca de recoltare sau insamantare nu se termina niciodata.

 Astfel, pe langa activitatea de recoltare, se mai pot face si insamantari a unor noi culturi agricole fie in gradina, fie in solar sau direct in camp.

 Luna iulie, in mod normal este o perioada-cheie pentru cultura de varza de toamna si pentru cartofii de toamna. Dar asta in functie de teren si de regiunea in care locuiti. Daca in lunile de primavara nu ati reusit sa plantati tot ce v-ati propus, o puteti face acum, cu amendamentul ca va fi nevoie sa va ocupati mai mult de aceasta recolta. Mai precis, aceasta va fi udata mai des, deoarece iulie este o luna de vara mai secetoasa.

 Ce se poate planta in luna iulie

 Daca ati terminat de recoltat ce ati insamantat in primavara, puteti trece la partea a doua, si anume la insamantarea verzei de toamna, sfeclei rosii si a castravetilor. Asta dupa ce in prealabil ati pregatit pamantul, curatandu-l de resturile vegetale ramase de la culturile anterioare.

 Astfel se pot planta rasaduri de vinete, ardei si rosii.

 Pe solul fertilizat cu ingrasamant care se poate achizitiona tot de pe site-ul nostru, puteti trece la insamantarea varzei de toamna, conopida, chiar si broccoli, pentru iubitorii acestei legume.

 Pe terenurile curatate de resturi vegetale, dupa ce au fost prasite si nivelate corespunzator, se poate cultiva fasole, castraveti de toamna, chiar si ridichi.

 Ingrijirea pamantului in luna iulie

 In iulie au loc activitati de scoatere a cepei si usturoiului din pamant, care se vor lasa in prealabil la uscat. Apoi continua activitatile de ingrijire a culturilor de rosii care au fost semanate in primavara.

 Parcelele eliberate de culturile anterioare pot fi intretinute cu ingrasamant organic, pentru ca viitoarele culturi sa se poata dezvolta optim si sa ofere o recolta bogata. Conopida, varza si broccoli sunt indicate pe acestea.

 Nu uitati sa udati noile culturi de cateva ori pe zi. In felul acesta va veti asigura ca au parte de suficienta hidratare pentru crestere si dezvoltare armonioasa.

Comments

Leave your comment