Ce seminte putem planta in luna iunie? - Nuoricum.ro

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: luni, mai 23, 2022 Comment: 0 Hit: 1007

Nu este usor sa fii agricultor, sa cultivi pamantul si mai apoi sa ai rabdarea infinita sa astepti sa iasa roadele de la semintele plantate cu atata grija si migala. 

 Nu poti sti daca vremea iti va fi prielnica, tot asa cum nu poti ghici daca semintele sau rasadurile pe care le cumperi vor da rod dupa asteptari

Ce e drept, pe piata de consum exista o mare varietate de seminte si rasaduri sau mai nou, o varietate de soiuri hibride care datorita incrucisarilor intre soiuri au devenit din ce in ce mai rezistente la intemperii si mai ales la daunatori.

Pe site-ul nostru nuoricum.ro cei interesati de acest domeniu vor gasi o varietate de seminte si rasaduri calitate superioara, un raport bun-calitate pret deoarece intelegem nevoile celor care iubesc pamantul si isi doresc sa obtina recolte sanatoase si mai ales imbelsugate.

Luna iunie, o luna prielnică pentru plantarea anumitor tipuri de seminte

In luna iunie se cultiva legume importante, este luna in care mai puteti planta rasadurile de rosii, ardei sau castraveti.

De asemenea se poate planta si varza sau conopida, care vor fi recoltate in toamna.

In functie si de starea vremii putem sa va ajutam cu un calendar aproximativ al semintelor ce pot fi plantate in luna iunie.

Spre exemplu, in primele zece zile ale lunii se poate planta varza pentru productia de vara, castraveti, fasole verde. 

In zilele de la mijlocul lunii accentul se poate pune pe castraveti si fasole verde.

In ultimele zile din iunie se planteaza varza pentru productia de toamna, sfecla rosie, castraveti, cartofi de toamna, fasole verde.

Ce rasaduri de legume mai puteti planta in iunie

Dacă inca nu ati reusit sa plantati rasadurile de legume in luna mai, puteti folosi cu succes sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie pentru plantarea rasadurilor de rosii, ardei si vinete.

Daca ati tratat solul cu ingrasamant se poate planta conopida, varza rosie si varza de toamna, gulii de toamna.

Specificam ca rasadurile de varza se pot planta cand acestea au 5 sau 6 frunzulite, la varsta de doua luni.

Soiul de vara inca se mai poate planta la inceputul lunii iunie iar la sfarsitul lunii ne putem ocupa si de varza de toamna.

In functie de zona in care au fost plantate dar si de vreme, recoltarea se poate face intre lunile august-octombrie.

 In iunie urmeaza tura a doua de legume

Pentru cei care au inceput devreme plantarea semintelor in pamant si au cules deja primele roade, le recomandam luna iunie pentru tura a doua de plantare a legumelor. 

Astfel se pot pune pe straturile eliberate de recoltele anterioare pentru a semana fasole, ridichi de toamna, castraveti de toamna.

In luna iunie se poate cultiva fasolea si mazarea, care se vor recolta in septembrie. Atentie la sol care va avea nevoie de afanare.

Pentru cei care iubesc salata, gasiti la noi pe site seminte care pot fi plantate in alveole iar ulterior rasadite in gradina, urmand ca recoltarea sa se faca in august-septembrie. 

Iar salata se poate asezona minunat cu ridichi, de asemenea plantate tot in iunie.

Comments

Leave your comment