Ce tip de structura este mai convenabila la solar?

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: miercuri, aprilie 8, 2020 Comment: 0 Hit: 542

Structura unui solar poate fi de lemn, teava neagra sau galvanizata. Exista desigur pentru fiecare caz in parte avantaje si dezvantaje sau cel putin indicatii astfel incat alegerea sa fie convenabila si rentabila. Detaliem despre acestea in randurile ce urmeaza.

 

Structura unui solar poate fi de lemn, teava neagra sau galvanizata. Exista desigur pentru fiecare caz in parte avantaje si dezvantaje sau cel putin indicatii astfel incat alegerea sa fie convenabila si rentabila. Detaliem despre acestea in randurile ce urmeaza.

Solar cu structura de lemn

Acesta este indicat doar in cazul celor care isi construiesc un solar pentru ca dezvolta un hobby din asta. De regula este unul de mici dimensiuni pentru ca mai extins fiind implica dificultati in a inlocui segmente sau zone afectate. Totusi sa tinem cont de costurile materiei lemnoase, de faptul ca trebuie periodic intretinut si nu poate fi tratat cu orice, pentru ca unele produse sunt toxice.

Dar sa amintim si partile pozitive aici: asadar este un material bun privind absorbtia de caldura, este estetic si are costuri initiale reduse, daca este un solar mic.

Solarul cu structura din teava neagra

Adica teava din otel negalvanizata, cu invelis de oxid de otel, inseamna un avantaj la capitolul aplicabilitate. Este un material rezistent, chiar si la coroziune sau la temperaturi foarte mari. Se poate taia si fileta, asa cum este necesar privind proiectul de solar. Montajul va implica procesul de sudura.

Teava neagra se poate indoi, ondula, taia dupa bunul plac. Castiga la capitolul rezistenta. Mai ales in acele cazuri in care clima este una nu foarte blanda, unde fenomene ale naturii au riscul de a distruge solarul, teava neagra este genul de structura care rezista si va demonstreaza ca ati investit bine banii in asa ceva.

Daca este comparata cu lemnul, teava neagra nu implica la fel de multa preocupare la capitolul mentenanta. Doar ca dupa ce incepe sa se deterioreze se va inlocui. Are aceasta problema, rugineste destul de repede.

Solar cu structura din teava zincata

Una din alternative este teava zincata. Aceasta rugineste mai greu, in cazul in care a avut deteriorari. Rezista cu succes cu mult mai mult si fata de clasica teava neagra se monteaza rapid si usor.

Special produsa pentru mediul specific din sera sau solar, unde umiditatea si alti factori determina corodarea, teava zincata este rezistenta. Se comporta foarte bine si la loviri mecanice. Din punct de vedere al costurilor se poate spune ca este mai ieftina daca ne gandim pe termen lung, la faptul ca nu necesita inlocuri prea curand si la capitolul intretinere costurile sunt zero.

Acestea fiind spuse, alegerea facuta trebuie sa aiba la baza cunostinte solide despre avantaje si costuri pentru fiecare material in parte.

Va asteptam in cadrul paginii noastre, nuoricum.ro, pentru comenzi si consiliere. Puteti comanda teava zincata direct din cadrul paginii noastre, precum si alte echipamente si accesorii pentru sere si solarii.

 

Comments

Leave your comment