Construirea unui solar si probleme care pot aparea

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: joi, octombrie 31, 2019 Comment: 0 Hit: 1426

Este perioada in care agricultorii se concentreaza mai mult pe culturile crescute in solarii si sere. Este o ocupatie care vine cu dificultatile sale, mai ales ca nu e deloc usoara construirea acestora astfel incat sa fie perfect functionale si eficiente. Orice neajuns poate sa afecteze cultura, sa scada productia.

Este perioada in care agricultorii se concentreaza mai mult pe culturile crescute in solarii si sere. Este o ocupatie care vine cu dificultatile sale, mai ales ca nu e deloc usoara construirea acestora astfel incat sa fie perfect functionale si eficiente. Orice neajuns poate sa afecteze cultura, sa scada productia.

Pentru cei care inca au in desfasurare construirea solariilor, iata cateva aspecte care va pot ajuta sa realizati o lucrare eficienta in privinta acestora. Regasiti mai jos cateva dintre problemele, neajunsurile de care va puteti lovi in acest proces. Va recomandam sa tineti cont ca un solar neprofesional poate creste costul de constructie, dar si afecta culturile.

-     Solarul nu a fost gandit la inaltimea ideala

Pentru a fi eficient si un spatiu optim de crestere si dezvoltare a culturilor, este necesar ca inaltimea pe care o are solarul sa fie una suficienta pentru a asigura volumul adecvat de aer plantelor. Cand este prea mic, plantele nu se pot aerisi corespunzator, iar cand e prea mare exista riscul ca aerul sa se raceasca din cauza inaltimii. De obicei aceasta grija trebuie sa existe mai ales in cazul culturilor de primavara si a celor de toamna tarzii.

Cand solarul are inaltimea ideala, temperatura interioara va fi mentinuta pentru o perioada mai mare de timp, astfel ca pe timp de noapte plantele vor fi protejate. O inaltime adecvata a solarului (aceasta va depasi 4,5m) va rezulta deci in cicluri de toamna pentru culturi prelungite.

-     Aerisirea laterala a solarului si inaltimea peretelui in cauza

Pentru ca aerisirea sa se realizeze corespunzator, este necesar ca inaltimea pe care o are peretele lateral al solarului sa fie suficient de mare. Recomandarea noastra este o valoare de peste 2,2m. Tot ce scade sub aceasta si mai ales sub 1,5m inseamna risc pentru culturi, afectarea ritmului de crestere a plantelor. Este vorba despre aerul cald care va stagna si le va ofili.

-     Modul in care este montata folia

Inainte de toate, folia trebuie aleasa tinand cont de calitatea pe care o prezinta, dar si de alte caracteristici. Gasiti in magazinul nostru detalii despre diversele optiuni existente si parametrii pe care trebuie sa se plieze: de protectie termica, cu efect de termicitate si antipicurare, de pereti, mulci, etc.

De obicei pot fi observate problemele pe care ancorarea foliei le genereaza atunci cand temperaturile depasesc o valoare de 35 grade Celsius. Folia prezinta capacitatea de dilatare si contractare dupa valorile externe ale temperaturilor. Cand se dilata peste cat e cazul, creste riscul ca picaturile de condens care se formeaza sa cada pe plante, astfel fiind mai mari sansele sa dezvolte bacterii si ciuperci.

Folia trebuia montata intre arcade, ancorata cu panglica specifica, aleasa special pentru a face fata rafalelor de vant.

-     Umbrirea solarului prin metode neconventionale

A aparut acest obicei de a stropi folia cu var, in ideea de a asigura umbrirea uniforma a solarului. In fapt, actiunea acestuia vizeaza cu totul alte rezultate si nicidecum pe cel dorit. In principiu varul patrunde in folie, distrugand stratul UV al acesteia. Rezultatele se vor resimti asupra culturilor care se vor coace neuniform.

Recomandarea noastra este sa folositi o plasa de umbrire care sa asigure plantelor si protectia UV necesara. Coacerea se va realiza uniform, deci si randamentul de productie va fi unul satisfacator.

Sunt doar cateva dintre problemele care pot cauza o dezvoltare deficitara a culturilor din solarii. Tipul tevilor folosite, a sistemului de incalzire si alti factori vor afecta plantele si cresterea lor. Construirea unui solar profesional, folosind produse profesionale este esentiala pentru ca randamentul productiei sa fie satisfacator. Va asteptam in magazinul nostru cu solutii si produse profesionale prin care sa sustineti productivitatea din solarii.

Comments

Leave your comment