Cum sa intretii gazul cu fertilizare corecta

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: vineri, aprilie 29, 2022 Comment: 0 Hit: 74

Tot ce tine de cresterea si dezvoltarea plantelor si florilor este de interes pentru tine. Cum ramane insa cu restul zonei pe care o intretii, gazonul?

Astazi ne oprim la acest subiect, in incercarea de a veni in sprijinul vostru cu sfaturi pretioase despre tipurile de ingrasaminte potrivite pentru gazonul tau.

Gazonul are nevoie sa fie hranit

Gazonul are nevoie si el sa fie hranit. Un gazon verde, superb, are nevoie de fertilizator. Acesta trebuie aplicat in timpul anotimpului de crestere, adica primavara si toamna.

Pentru ziua aplicarii, este de preferat sa fie vorba de o zi uscata, cand vremea este blanda. Insa daca solul este foarte dur, poate fi aplicata apa pe suprafata in cauza. Cat priveste tipul de fertilizator, acesta trebuie sa fie bogat in azot. In perioada de toamna ar fi bine de utilizat un fertilizator pe baza de fosfor si potasiu, pentru ca perioada mai grea din sezonul rece sa nu afecteze integritatea gazonului.

Stiai ca multe dintre fertilizatoare sunt combinate cu erbicid? Asta inseamna economie de timp si nu numai. Un gazon bine ingrijit va creste mai repede. Atentie insa la suprafata stropita. Daca sunt plante in jur, flori spre exemplu, daca sunt atinse de substanta, acestea mor.

Gazon de suprafata mica

Pentru cei care au doar suprafete mici de gazon, pot opta ca nutrientii sa fie imprastiati manual, insa cu tot echipamentul de protectie necesar. Sunt de mare folos stropitoarele sau pulverizatoarele pentru nutrienti lichizi.

In schimb, cand vine vorba de o suprafata mai mare de gazon, ar fi mai practic si mai rapid ca ingrasamantul sa fie distribuit, din nevoia de a fi si uniform imprastiat, cu ajutorul unui dispozitiv.

Spatii goale in gazon? Iata ce ai de facut!

Atunci cand apar spatii goale pe suprafata unui gazon acesta ar trebui tratat mai intai de toate cu erbicid. Adaugati apoi seminte si completati suprafata pana la uniformizare.

Specialistii spun insa ca este important si sa fie aerat solul mai intai, apoi amestecate semintelele cu compost. Nu ceva cu mult diferit de ceea ce inseamna plantarea semintelor de legume.

De avut in vedere:

  •      Tunderea si nivelarea gazonului este de asemenea un aspect important. Tunderea periodica este impusa numaidecat.
  •      Pentru a combate eficient buruienile, acestea trebuie culese manual, pentru a scoate radacina acestora. Altfel vor reaparea.
  •      Alti inamici ai unui gazon perfect sunt spre exemplu daunatorii. Daca natura ne da batai de cap, tot ea are si solutii. Asadar, pentru furnicile care invadeaza solutia poate fi sa plantezi crizanteme si menta. Acestea tin la distanta furnicile si oricum arata foarte bine si sunt usor de intretinut. Daca ai nevoie de turba pentru aceste flori, nu uita ca vei gasi in stocul nostru.

Gazonul perfect nu este imposibil de obtinut, dar este cu siguranta dovada ca cineva s-a straduit sa faca totul sa arate ca la carte. Nu este usor, implica munca si rabdare, dar cu sfaturile la purtator si cu produse de calitate ai cu siguranta combinatia necesara pentru a-ti atinge scopul!

Te asteptam in magazinul nostru online nuoricum.ro sa-ti faci achizitiile necesare.

Comments

Leave your comment