Cum sa sporiti eficienta legumelor in sere si solarii

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: luni, noiembrie 2, 2020 Comment: 0 Hit: 156

Culturile in sere si solarii pot fi profitabile, insa sunt anumiti parametri de avut in vedere.

Cu alte cuvinte, nu se poate spune ca vor fi obtinute rezultatele mult dorite doar tinand cont ca atmosfera din sera sau solar este prielnica. Sunt inca din faza de proiectare anumite griji, pentru ca aceste structuri sa fie de calitate si bine infoliate.

Am selectat cateva sfaturi de aur ce tin de eficienta culturilor din sere sau solarii:

!          Solutiile tehnologice

Din fericire acum exista atat de multe solutii si echipamente noi incat ar fi chiar pacat sa nu profitati de ele, intrucat va pot optimiza si timpii alocati ingrijirii solului, cat si folosirea resurselor.

Irigarea prin picurare spre exemplu este un upgrade pe care il puteti face in sera sau solar achizitionand cele necesare din cadrul paginii noastre. Este o varianta mai potrivita, pentru ca repartizeaza apa exact la zona radicualara a plantelor si elimina problema risipei de apa.

!          Planificarea rotatiilor culturilor

Profitul poate fi maximizat si daca tineti cont de rotatia culturilor. In acest fel este redus la minimum riscul de incidenta a unor daunatori si acumulari de reziduuri. Asadar, legumele consumatoare de azot for fi amplasate dupa cele care fixeaza azotul, cum sunt fasolea sau mazarea verde, iar aceasta strategie ajuta la reducerea continutului de nitrati din legume.

!          Tineti cont care este cererea pe piata

Desigur ca va conta si publicul consumator. Obtineti culturi bune, insa trebuie sa aveti si context favorabil pentru a valorifica totul. Acordati prioritate acelor culturi ce au valoare asigurata si celor care sunt foarte cerute pe piata.

Ar fi ideal sa obtineti profit cu minim efort, doar ca e imposibil. Alegeti insa si in functie de perioada de ocupare in sera sau solar a unei culturi, in functie de fazele recoltei sau de cat de complex este procesul la fiecare cultura in parte.

!          Soiurile

Hibrizii si soiurile alese pot fi de randament sau nu. Pe cat de bune sunt soiurile pe atat de multe sanse sunt ca o cultura sa aiba o mai mare rezistenta la boli, daunatori. Va recomandam sa alegeti hibrizii si soiurile specializate, astfel incat acestia sa corespunda cu cerintele tehnologice.

Ofertele noastre de seminte sunt aici.

Nu in cele din urma, merita amintit faptul ca diversificarea culturilor legumicole, precum si ingrasamintele alese si aplicate corect sunt masuri ce va ajuta sa obtineti in final culturi bune. Noile generatii de erbicide sunt mai eficiente ca oricand.

Va asteptam in cadrul paginii noastre, https://nuoricum.ro/, pentru a selecta produsele si echipamentele necesare pentru sera sau solar.

Comments

Leave your comment