Cum si ce legume poti cultiva iarna?

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: vineri, decembrie 17, 2021 Comment: 0 Hit: 195

Pentru a te bucura de fel si fel de legume chiar si atunci cand zapada se asterne pe pamant ai nevoie de cateva lucruri esentiale.

Cei care au o gradina pe care o ingrijesc de primavara tarziu pana in toamna stiu ca se bucura doar in lunile de vara de legume proaspete si in functie de recolta chiar si iarna - spre exemplu de usturoi, ceapa, sfecla. Dar iata ca poti avea legume proaspete pe tot parcursul anului. Asta daca iti place gradinaritul si te relaxeaza sa ai grija de plante.

Pentru a te bucura de fel si fel de legume chiar si atunci cand zapada se asterne pe pamant ai nevoie de cateva lucruri esentiale. Principal este sa ai o sera sau un solar pentru ca altfel nu vei reusi sa mentii niste plante in viata. Asa cum oamenii au mai putine activitati din cauza vremii reci, adorm mai repede si treburile de pe langa casa se reduc la minimum pentru ca suntem extenuati uneori numai de la frig, nici cu plantele nu este altfel. Si acestea cresc mai greu daca nu au parte de caldura naturala de la soare si de toate conditiile din timpul verii.

Totusi, poti continua activitatea ce tine de gradinarit chiar si iarna daca dispui de o sera sau de un solar.

Este o investitie mare construirea unei sere sau al unui solar?

Pentru cei care vor sa continuie cu cresterea plantelor pe tot parcursul anului doar din placere nu trebuie sa fie vorba despre o investitie mare. Ai nevoie doar de strictul necesar - produse pe care le poti gasi si pe site-ul nostru nuoricum.ro.

Important este ce vrei sa construiesti. O sera o structura este mai complexa in care ai nevoie de sisteme de incalzire si chiar de irigatii. Aceasta este de preferat pentru a continua cu plantarea legumelor si iarna.

Un solar este mai usor de construit, pentru ca poti folosi folie transparenta pentru acesta - nu ca in cazul serei care are peretii din sticla deseori. Pentru plantele din solar este nevoie de mai multa atentie pentru ca se pot arde, deci trebuie sa poti deschide oricand partea de sus pentru a schimba aerul. Problema poate fi zapada in cazul solarului pentru ca poate sa fie prea grea si acesta sa nu reziste.

Depinde foarte mult si de temperaturile si conditiile meteorologice din zona in care locuiesti pentru alegerea pe care o faci.

Care sunt legumele de care te poti bucura si iarna?

Daca tot vrei sa ai parte de cateva legume proaspete indiferent de vremea de afara, iata ce poti planta astfel incat sa nu ramai dezamagit:

1.Rosii cherry: stim cu totii ca rosiile cherry au un gust incomparabil si sunt delicioase in orice fel de mancare. Acestea sunt mai usor de intretinut, iar pe site-ul nostru gasesti mai multe tipuri de seminte.

2.Salata: este chiar indicat sa cultivi salata iarna pentru ca nu este o planta care sa iubeasca prea mult caldura. Este chiar un moft sa ai parte de salata proaspata iarna, pentru ca nu o poti gasi nici macar in varianta congelata.

3.Ceapa: ceapa o poti planta in orice perioada a anului si stii ca dupa ce o recoltezi si o depozitezi intr-un loc racoros poti avea ceapa oricand ai nevoie, deoarece se pastreaza bine.

Acceseaza si site-ul nostru pentru a vedea toate semintele de plante pe care le poti comanda, alaturi de accesoriile pentru sere sau solarii.

Comments

Leave your comment