Dotari din solarii si sere, pe intelesul tuturor

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: joi, septembrie 26, 2019 Comment: 0 Hit: 427

Intretinerea si dotarea solariilor si a serelor nu este usora. Atunci cand doritorii ajung intr-un magazin de specialitate constata ca sunt numeroase lucruri despre care trebuie sa se intereseze si tot atat de multe cele pe care trebuie sa le cumpere. Pentru a intelege rostul fiecaruia este bine de avut in vedere o detaliere a produselor. Explicam pe larg, cateva dintre acestea.

Intretinerea si dotarea solariilor si a serelor nu este usora. Atunci cand doritorii ajung intr-un magazin de specialitate constata ca sunt numeroase lucruri despre care trebuie sa se intereseze si tot atat de multe cele pe care trebuie sa le cumpere. Pentru a intelege rostul fiecaruia este bine de avut in vedere o detaliere a produselor. Explicam pe larg, cateva dintre acestea.

De ce este nevoie de folie cu efect de termicitate si antipicurare

Despre aceasta veti auzi atunci cand vine vorba despre izolarea termica a serelor si solariilor. Aceasta poate reduce costurile aferente energiei termice pe perioada rece a anului. O folie cu efect de termicitate si antipicurare eficienta se va regasi si in oferta noastra.

Concret, o astfel de folie este profesionala, reflecta o parte din radiatia de caldura ce se degaja in atmosfera. Poate asigura 3-6 grade in plus in sera sau solar, fata de temperatura de afara noaptea. Specialistii vorbesc despre efectul asupra plantelor, a caror proces de dezvoltare este cu un avans de 7-10 zile fata de cele unde o folie de acest gen nu este folosita. Prin urmare creste productivitatea si calitatea culturii.

Avantaje:

ü  Mentine caldura, datorita unui aditiv prezent in folie.

ü  Condensul creat picura si astfel aluneca pana la margine, iar suprafata ramane curata.

ü  Poate fi folosita pe termen lung, vorbim de ani.

ü  Acopera suprafete mari.

Sa intelegem de ce condensul este o problema. Acesta afecteaza plantele, formand un mediu propice pentru dezvoltarea de ciuperci, bacterii si virusi. Este deci umiditate necontrolata, astfel incat trebuie avut in vedere un sistem optim de incalzire a spatiului. Costurile pot fi destul de mari desigur, de aceea acolo unde exista folie corect instalata se remarca economia de resursa.

De ce este recomandata structura unui solar sau sera pe teava

Veti auzi despre varianta lemnului de asemenea, dar teava zincata pentru sere si solarii are proprietati mai bune incat sa fie o recomandare. Iata care sunt avantajele de folosire a acesteia:

ü  Costuri mai reduse. Fata de alte variante, vorbim de un buget mai prietenos. De asemenea, cat este de rentabila aceasta optiune se vede si in timp, din punct de vedere al costurilor de intretinere, in ceea ce priveste costurile pe termen lung. Teava rezista foarte bine si nu impune anumite masuri pentru intretinere, deci costurile aici sunt zero.

ü  Teava aleasa corespunzator ca marime, grosime, calitate poate rezista ani de zile. Depinde aici si de procentul de umiditate, precum si de zona in care este plasat un solar, climatul.

ü  Teava zincata este special conceputa pentru medii corozive, fiind asasar rezistenta la deteriorare.

Nu Oricum dispune de stoc de teava zincata, cu grosimi diferite. Oferta noastra este regasita in cadrul paginii online.

Accesorii

Cand credeati ca cele mai importante aspecte sunt puse la punct, accesoriile vin sa demonstreze ca inca sunt lucruri de cunoscut. Astfel, veti avea nevoie de clipsuri folie, printre altele. Nu ignorati importanta acestora. Ele vor fixa folia pe teava solarului, sunt realizate din materiale dure, ca sa reziste, iar pentru a putea fi folosite la fixare se vor lasa in apa fiarta, pentru a capata maleabilitate.

In gama noastra de accesorii veti gasi de asemenea macara manuala, scotch din polietilena, semanatoare de tip bob cu bob, plantator pentru rasaduri, printre altele. Fiecare in parte isi are rostul si vine cu avantaje in ceea ce priveste eficientizarea muncii depuse.

Pentru ca un solar sa fie realmente unul optim recomandam de asemenea si instalarea unui sistem de recirculare a aerului, printre altele. Pentru solutii profesionale, va asteptam in cadrul paginii cu idei si produse care pot face diferenta.

Comments

Leave your comment