Folia dubla in solar sau sera - ce avantaje ofera

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: marţi, iunie 23, 2020 Comment: 0 Hit: 239

Intr-o sera sau solar unul din elementele de baza este reprezentat de folie. Aceasta trebuie sa fie profesionala pentru a-si dovedi utilitatea. Vorbim in randurile ce urmeaza de folia dubla si de avantajele acesteia, explicate pentru toate lumea.

Fata de folia simpla, adica cea intr-un singur strat sau sera/solarul din sticla ce nu retine caldura si este sensibil la grindina spre exemplu, folia dubla este cu mult mai avantajoasa. Iata cu ce este net superioara folia dubla:

Avantaj termic

Atat in perioada rece din an, cat si in timpul primaverii sau a verii folia dubla diminueaza efectul de stres termic asupra culturilor. Spre exemplu cand afara este rece vorbim de un plus de 5 pana la 7 grade, ceea ce nu este putin, deci o diferenta notabila.

Lumina

Folia in strat dublu creeaza deci un perete dublu, cu o  perna compacta de aer. In acest fel va fi favorizata difuziunea de lumina. Altfel spus, lumina naturala reuseste sa patrunda in  solar sau sera in cea mai mare proportie, 91.

Avantaj mecanic

In primul rand, vorbim de o mai mare rezistenta a foliei pentru ca are strat dublu protector. Pe termen lung inseamna o investitie ce nu se repeta curand, chiar daca incep sa apara si fisuri, nu este urgentata schimbarea de folie ca atunci cand aceasta este in strat unic.

Folia dubla rezista mai bine si la intemperii. Vara grindina este o problema, toamna poate zilele cu vant puternic.

Folia dubla permite culturilor sa se dezvolte timpuriu, insemnand totodata si economii la capitolul incalzire. Prelungesc deci perioada de cultivare si asta nu poate sa insemne decat avantaj major pentru orice cultivator.

Atunci cand cumparati o folie pentru solar sau sera fiti atenti la caracteristici:

S  Sa permita transmisie redusa de radiatii.

S  Sa fie tratata cu aditivi anticondens in primul rand, pentru a evita formarea de picaturi de apa ce vor afecta negativ cresterea plantelor si creeaza mediu propice pentru diverse boli.

S  De preferat sa fie folie dubla pentru toate motivele mai sus expuse.

S  Rezistenta crescuta, sa fie de exemplu de 200 microni.

S  Tratata UV, cu un coeficient bun privind transmisia de lumina.

Aceste sfaturi se aplica atat la solarii, cat si la sere, indiferent cat sunt acestea de mari, daca sunteti incepatori in domeniu. Culturile la care sperati sa ajungeti au nevoie mai intai de toate de un context influentat pozitiv de alegeri profesionale.

Va asteptam in cadrul paginii noastre, nuoricum.ro, pentru consultanta si comenzi.

Comments

Leave your comment