Folia termica pentru sere si solarii – de ce este aceasta atat de importanta

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: marţi, februarie 18, 2020 Comment: 0 Hit: 464

Exista acum atat de multe accesorii pentru sere si solarii incat cei care se ocupa de acest gen de culturi doar sa nu aiba interes suficient pot spune ca dotarile sunt greu de gasit. Printre altele, folia termica este cea asupra careia merita sa ne oprim. Detaliem in randurile ce urmeaza de ce este aceasta importanta si ce anume o face speciala.

Exista acum atat de multe accesorii pentru sere si solarii incat cei care se ocupa de acest gen de culturi doar sa nu aiba interes suficient pot spune ca dotarile sunt greu de gasit. Printre altele, folia termica este cea asupra careia merita sa ne oprim. Detaliem in randurile ce urmeaza de ce este aceasta importanta si ce anume o face speciala.

Folia termica, asa cum si denimirea ei spune, are rol termic. Altfel spus, aceasta actioneaza precum o patura ce inveleste sera sau solarul, astfel asigurand o buna izolare termica. Utilizand acest tip de folie pot fi realizate economii insemnate la capitolul consum de energie termica, pe perioada anotimpului rece.

N  Este folosita in interior.

N  Dubleaza stratul de folie utilizata pentru sera/solar. Instalata orizontal, intre cultura si folia ce acopera solarul sau sera.

N  Este transparenta, deci lasa lumina naturala sa patrunda in interior.

Printre avantajele ce merita sa le mentionam se numara si faptul ca evitam posibilitatea de a se forma inghet in sera sau solar. Este neaparat necesara mai ales pentru culturile mai sensibile la temperaturi scazute.

Este chiar atat de necesara folia termica in solar sau sera?

Gandul de a economisi bani, investitii ii face pe multi sa puna la indoiala adevaratul efect si scop al utilizarii foliei termice. Adevarul este ca trebuie inteles mai intai fenomenul in sine, ce anume influenteaza temperatura aerului din sere si solarii, mai ales noaptea.

Este imperativ necesar ca in sera sau solar sa existe o temperatura constanta asigurata de orice tip de sistem. Altfel, cresterea si dezvoltarea plantelor nu mai cunosc randament. Aerul cald noaptea imparte caldura cu plantele, dar numai intr-o mica masura. O alta parte din caldura se pierde prin radiatie si convectie. Asadar, plantele pierd din caldura cu ajutorul aerului, ce ulterior o transfera in atmosfera. Iata deci de ce folia folosita are un rol crucial aici.

Recomandam! Folie termica cu aditivi, asa cum veti gasi si in ofertele noastre. Datorita unor aditivi ce se regasesc in componenta acestei folii caldura este impiedicata sa se piarda in exterior. Are avantajul de a spori productivitatea, de a spori calitatea culturilor. Poate fi estimata si o diferenta intre culturile din sere si solarii unde exista o astfel de folie termica si alte cazuri cand nu este folosita folia termica cu aditivi – aproximativ 7, 10 zile castigate la cultura timpurie.

Diferenta este constatata concret masurand temperaturile. Folia termica mentina de la 3 la 6 grade temperatura mai mare in interior.

Dispunem de variante de astfel de folii cu acoperire mare, cu latime de pana la 8 metri. Conform garantiei de la producator, o astfel de folie poate avea o durata de viata de pana la 3 ani.

 

Folia termica antipicurare

O alta varianta de folie termica, de asemenea cu aditivi in componenta deci varianta imbunatatita, se refera la cea antipicurare. Aceasta va fi in mod special necesara in cazul culturilor sensibile la picaturile de apa. Picaturile de apa se formeaza in mod normal ca urmare a efectului de condensare. O data ce folia de acest gen este instalata, plantele au parte de izolare termica, dar si de protectie fata de picaturile de apa.

Picaturile de apa ce curg pe plante creeaza mediul propice pentru dezvoltarea diverselor boli, pentru ca exista mai multa umiditate decat ar fi necesar. Un astfel de lung sir de efecte este stopat utilizand folia corecta in solarii si sere.

Asadar, daca doriti sa investiti cum trebuie, cu scopul de a avea culturi timpurii de calitate, va recomandam foliile noastre speciale, profesionale. Pentru comenzi va asteptam in cadrul paginii  noastre F nuoricum.ro.

 

Comments

Leave your comment