Foliile speciale pentru sere si solarii – sfaturi de la profesionisti

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: miercuri, februarie 5, 2020 Comment: 0 Hit: 165

Foliile speciale pentru solarii si sere sunt necesare pentru protejarea culturilor si pentru ca acestea sa se dezvolte mai bine, avand parte de factori prielnici. Dispunem si noi in gama noastra de produse de astfel de folii. Pentru ca acestea sa fie alese corect si monate corespunzator, am adunat in cateva randuri sfaturile de la specialisti cu privire la acest subiect.

Foliile speciale pentru solarii si sere sunt necesare pentru protejarea culturilor si pentru ca acestea sa se dezvolte mai bine, avand parte de factori prielnici. Dispunem si noi in gama noastra de produse de astfel de folii. Pentru ca acestea sa fie alese corect si monate corespunzator, am adunat in cateva randuri sfaturile de la specialisti cu privire la acest subiect.

Indiferent ce tip de folie veti folosi, aceasta isi va face treaba, va proteja cultura, insa la un anumit interval se impune schimbarea.

Folia de acoperire

Folia va fi schimbata in functie de caracteristicile sale, de grosime si alte detalii. Spre exemplu este utila folia de polietilena, cea cu unul pana la trei straturi, fiecare strat cu rolul sau – de a proteja impotriva razelor UV, de intemperii etc. Chiar daca pot fi si colorate, sunt recomandate mai degraba cele transparente.

Folia de acoperire o veti gasi disponibila aici.

Folia va fi rezistenta in functie si de ce tip de climat aveti. Spre exemplu, folia cu un strat este utila pe o perioada de un an, acolo unde climatul este bland. In conditii mai severe vor fi necesare mai degraba foliile cu strat triplu sau cea dublu inflata. Asta pentru ca exista perne de aer intre straturi, ceea ce creeza izolatie si rezistenta, sporind si durabilitatea.

Cumparati numai produse profesionale, din magazine de specialitate. Desigur, mai conteaza in cele din urma si cum o montati. Degeaba va asiguram ca o folie va fi durabila de pana la 3 ani daca nu o folositi corect.

Inainte de a schimba folia

Ar fi bine de verificat care au fost problemele si unde sunt semnalate rupturi sau alte defecte ale foliei. Uzura prematura va indica clar ca aveti probleme si scopul va fi de a evita pe viitor astfel de situatii. Poate fi vorba despre clemele de prindere, defecte sau slabite. De cele mai multe ori se constata ca la punctele de prindere, montaj necorespunzator, sunt semne de uzura.

Indepartarea foliei ar fi bine sa aiba loc cand plantele din sera sau solar nu au nevoie de caldura prea mare. Recomandarea specialistilor este de a face aceasta procedura in zile senine si uscate. Vantul va poate ingreuna situatia. De asemenea, folia uda nu este de dorit, pentru ca este greu de intins.

Folia va fi intinsa atat cat este nevoie, eliminand incretiturile, pentru ca astfel se pot forma zone cu acumulare de apa. Totusi, a nu se intinde pana la exces, pentru ca va determina ruperea. O folie intinsa prea tare, in sezonul cald, nu se va putea contracta in sezonul rece, de unde si aparitia de gauri si rupturi.

In ceea ce priveste accesoriile, tinem sa precizam ca si acestea sunt importante si trebuie sa fie de calitate, sa reziste.

Un alt truc, de data aceasta pentru mentinerea foliei cat mai mult timp calitativa, se refera la a preveni abraziunea foliei. Tevile de structura pot fi vopsite alb, pentru a nu se incalzi excesiv sub efectul caldurii soarelui.

Situatii ce pot afecta folia: deformari, impact la care nu are rezistenta, alungire excesiva.

In cadrul paginii noastre regasiti folie termica, folie de acoperire si alte tipuri de folii profesionale, de grosimi diferite, calitate incontestabila. Va punem la dispozitie si detaliile legate de aceste aspecte, de unde importam, caracteristici ale foliilor, pentru a alege corespunzator cu nevoile voastre.

Comments

Leave your comment