Ghidul lunii ianuarie in sera

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: luni, ianuarie 10, 2022 Comment: 0 Hit: 120

In luna ianuarie sunt destul de multe de facut in privinta culturilor de care va ingrijiti in solar sau sera. Am pregatit pentru voi un calendar de activitate.

In luna ianuarie sunt destul de multe de facut in privinta culturilor de care va ingrijiti in solar sau sera. Am pregatit pentru voi un calendar de activitate pentru luna aceasta. Iata despre ce este vorba.

Iarna in sera

Nu degeaba se spune ca trebuie sa iubesti ceea ce faci. Pentru ca altfel nu ai avea cum sa vezi cat de colorate si frumoase sunt plantele in sera, in plina iarna. In contrast cu specificul sezonului, plantele sunt viu colorate si ai o satisfactie enorma sa le vezi astfel.

Iar de dragul acestora, sunt lucruri de facut, o dinamica de care trebuie sa tineti cont:

➔ Indepartati gheata ce se formeaza adesea in jurul ventilatoarelor automate. Sistemele de incalzire trebuie protejate, evitati sa lasati zapada formata pe portiunile exterioare ale sistemului de incalzire.

Iar cand zilele de iarna sunt mai blande, caci iernile noastre acum nu mai sunt atat de aspre ca odinioara, puteti deschide usa pentru a aerisi pret de cateva ore.

➔ Acum este timpul sa cautati stocul disponibil de seminte. Veti gasi si in magazinul nostru seminte de legume. Tot acum, inclusiv in luna februarie, este timp prielnic pentru a semana semintele de flori perene.

➔ Insamantati pamantul daca aveti de gand sa va bucurati de flori de vara. Soiuri mai rezistente sunt: begonia de ceara, flori de nu ma uita sau mimulus printre altele. Pentru cei care insamanteaza in aceasta perioada, maxim luna februarie, semintele au avantajul de a incolti mai bine cand in sol sunt temperaturi de 20 de grade.

➔ Mentineti in interior o temperatura de 5 pana la 10 grade.

➔ Dupa ce semintele au germinat, rasadurile trebuie mutate in ghivece de mai mari dimensiuni. Vor fi udate constant, insa cu moderatie. Un sfat al celor cu experienta in domeniu mentioneaza despre faptul ca recipientele trebuie rotite, pentru ca rasadurile sa creasca uniform.

➔ Tot acum cumparati daca este cazul sau curatati accesoriile necesare pentru a intretine pamantul din sera. Poate vi se pare banal, insa acestea pot fi cale de transmitere a unor boli.

Alte griji ale legumicultorilor: sa procure produsele fito-sanitare, ingrasamintele necesare, face controlul culturilor. Daca dispune de ingrasamant natural, il va aplica, in caz contrar se va axa pe cel cumparat, pe baza de fosfor si potasiu.

Folia de plastic, acum e timpul de achizitionat! In timp ce faceti un asa-zis inventar despre ce ar mai fi necesar, printre materialele luate in calcul se afla si folia de plastic. Nu uitam nici de accesorii, cele de fixat folia.

In plus, pentru acele soluri ce sunt ferite de ger poate avea loc cultivarea de varza, de salata, praz sau telina. In functie si de temperaturi, daca pamantul se poate lucra acum, il intoarceti. Amestecati si compostul.

Sa incheiem intr-o nota la fel de pozitiva cum am inceput, nu uitati sa hraniti si pasarile, caci ele va vor rasplati in sezonul de primavara cand vor participa si ele activ la combaterea daunatorilor de gradina. Sa aveti spor!

Comments

Leave your comment