Gustul copilariei din camara bunicii. Toamna, sezonul bunatatilor la borcan. Cu ce ne delectam?

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: vineri, septembrie 23, 2022 Comment: 0 Hit: 354

Dupa un an de munca in care gradina a fost udata, plivita, sapata si ingrijita a venit si momentul in care trebuie culese roadele. Este una dintre satisfactiile pe care le au oamenii in aceasta perioada minunata.

Pentru gospodari, toamna este un sezon al roadelor culese din gradina. Dupa un an de munca in care gradina a fost udata, plivita, sapata si ingrijita a venit si momentul in care trebuie culese roadele. Este una dintre satisfactiile pe care le au oamenii in aceasta perioada minunata. Desigur ca dupa ce recolta este culeasa, sarcinile nu se termina. Camara trebuie sa fie plina cu borcane cu tot felul de bunatati.

 

In multe zone rurale deja se simte mirosul de fum, cel care ne aduce aminte de nostalgia copilariei. Gospodinele incep sa prepare delicioasa zacusta de legume, fiind una dintre cele mai populare preparate traditionale. Este printre cele mai preferate delicatese la borcan si se gaseste sub foarte multe retete.

 

Dulceturile si gemurile nu trebuie trecute nici ele cu vederea. Cei care detin o sera se pot bucura inclusiv de o dulceata de capsuni, ideala pentru micul dejun.

Muraturile, alte delicii pregatite cu multa grija pentru a fi degustate in sezonul de iarna. Castravetii murati in saramura sunt de asemenea printre cei mai populari, insa nu putem trece cu vederea nici varza, conopida sau pepenii murati.  Asadar, toate aceste retete sunt pregatite de gospodine in sezonul de toamna cand roadele din gradina sunt gata pentru a fi culese. Insa nici aici sarcinile nu se termina.

 

Dupa culegerea recoltei in sezonul de toamna, solul trebuie fertilizat

 

Munca nu se termina niciodata pentru cei care detin o gradina. Pentru ca roadele sa fie cat mai bogate se aleg seminte de calitate. Acest lucru va determina gustul si aroma lor.

Asa cum v-am obisnuit pana acum, in gama noastra de produse puteti alege dintr-o gama larga de seminte de legume, ingrasaminte si accesorii pentru cei care detin o sera.

Am ales sa comercializam soiuri diverse pentru ca fiecare persoana sa aleaga in functie de preferinte.

 

Un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont este si calitate solului. Acesta trebuie fertilizat corespunzator. A avea legume proaspete in gradina primavara depinde foarte mult si de timpul pe care il dedicati plantarii acestora in sezonul de toamna.

 

Trebuie sa precizam faptul ca in perioada iernii, nu se aplica ingrasaminte in sol. Asta pentru ca isi vor pierde din proprietati din cauza zapezii si umiditatii.

Fertilizarea pamantului se face toamna, fiind esentiala pentru a avea un sol bogat in nutrienti, fiind astfel un mediu propice pentru tot ceea ce doriti sa plantati.

Tot in gama noastra de produse veti putea descoperi o selectie de ingrasaminte de unde sa alegeti. In acest context putem oferi si consiliere telefonica pentru a va ajuta sa alegeti variantele potrivite.

 

Se spune ca a avea o gradina inseamna o binecuvantare. Asta pentru ca se pot planta tot felul de fructe si legume ce pot fi consumate proaspete. Au un gust special comparativ cu cele de pe piata.

Asadar, gospodari si gospodine, pregatiti camara cu borcane, igienizati gradina, fertilizati solul si plantati legume pentru anul viitor. Magazinul nostru Nu Oricum va sta la dispozitie cu tot ce aveti nevoie.

Comments

Leave your comment