Irigarea prin picurare, sistemul ideal pentru culturile de legume

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: vineri, august 30, 2019 Comment: 0 Hit: 212

Irigarea culturilor este o masura necesara si obligatorie, mai ales daca dorinta este de a obtine roade sanatoase si bogate. Recomandarea noastra este sistemul de irigare prin picurare, potrivit atat pentru culturile din camp, cat si pentru cele din spatii protejate.

Irigarea culturilor este o masura necesara si obligatorie, mai ales daca dorinta este de a obtine roade sanatoase si bogate. Recomandarea noastra este sistemul de irigare prin picurare, potrivit atat pentru culturile din camp, cat si pentru cele din spatii protejate. Avantajele de care aveti parte adaptand aceasta solutie de irigare sunt numeroase.

Iata care sunt cateva dintre cele care va vor convinge ca un astfel de sistem este o alegere inteleapta:

                *volumul de munca este redus in mod considerabil;

                *este diminuat riscul de a avea buruieni;

                *pot fi aplicate ingrasaminte diverse.

Pentru ca traim intr-o lume in care automatizarea unor procese de acest fel este de interes major, va punem la dispozitie solutii practice, respectiv sisteme de irigare prin picurare, respectiv accesorii necesare pentru acestea.

Cand irigarea poate fi automatizata, utilizatorii au posibilitatea sa stabileasca o durata de picurare, raportandu-se la substratul de cultura, la debitul apei, dar si la timpul de irigare.

Irigarea prin picurare - sfaturile noastre

Pentru ca exista posibilitatea de a aplica si solutii nutritive pe culturi printr-un astfel de sistem, inainte de a avea in vedere o astfel de solutie, compozitia nutritiva trebuie stabilita avand in vedere analiza chimica a apei pe care o folositi pentru irigare. Va conta de asemenea si analiza solului. Intotdeauna trebuie sa tineti cont de aspecte precum tipul culturii, faza de crestere, respectiv de dezvoltare a acestora, dar si factorii climaterici implicati.

Pentru eficienta sporita, sfatul nostru este sa realizati procesul de irigare constant, dar si des. Spre exemplu, puteti sa va raportati la conditiile de mediu pentru a stabili o cantitate optima de apa consumata zilnic in acest sens. Bineinteles, in zilele mai racoroase, veti reduce din respectiva cantitate.

In conditiile in care doriti sa realizati si fertilizarea solului, nu depasiti dozele recomandate - mai ales cand optati pentru aplicarea lor zilnica. Portiile acestora trebuie sa fie egale pentru fiecare aplicare. Interesul este de a nu face exces de fertilizanti, respectiv de a asigura plantei ingrasamantul necesar, fara riscul sa sufere soc salin. Aceasta este consecinta unei cantitati prea mari de ingrasaminte aplicate.

Eficienta optima a irigatiei prin picurare este asigurata datorita beneficiilor pe care un astfel de sistem le prezinta:

      Radacina plantelor primeste cantitati precise de apa.

      Faceti economii atat la apa, cat si la energie.

      Munca depusa pentru a inlatura buruienilor este redusa considerabil.

 

Un sistem de irigare prin picurare permite alimentarea randurilor de plante, nu si a spatiului dintre acestea, care ar consuma inutil apa. Astfel, puteti intretine mai usor culturile.

Pentru ca apa este furnizata radacinilor prin sol, deci plantele nu sunt umezite, sansele de a favoriza aparitia daunatorilor si a bolilor sunt mult mai mici.

Nevoia de a aplica tratamente pentru plante este insemnat redusa cu ajutorul acestui sistem, astfel ca va scadea automat si nivelul de poluare al culturilor in stadiul adult.

Timpul dedicat irigarii scade in mod considerabil, in comparatie cu cel pe care il implica alte metode de actualitate. Si cheltuielile pe care le presupune sistemul sunt mai mici, ceea ce se resimte pe termen lung.

Automatizarea sistemelor de irigare este un concept ce surade oricarui agricultor si fermier. Posibilitatea de a furniza apa necesara zi de zi culturilor intr-o maniera simpla si care nu necesita efort si timp mult din partea proprietarilor este o idee incantatoare, pe care va recomandam sa o imbratisati. Veti asigura nu doar un timp mai mic necesar intretinerii, dar si o dezvoltare optima, sanatoasa a plantelor. Va asteptam in magazinul nostru - www.nuoricum.ro - pentru a descoperi solutiile propuse privind irigarea, respectiv sistemele prin picurare si accesoriile aferente acestora.

Comments

Leave your comment