Legume pe care le poti planta in luna august

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: vineri, august 20, 2021 Comment: 0 Hit: 72

Sunt anumite legume pe care le poti cultiva sau semana in ultima luna a verii, iar acestea vor rodi in toamna. Deci daca ai o gradina, ai toate sansele sa culegi o productie buna de legume. Singura conditie este sa le uzi din abundenta, deoarece luna august este o luna caniculara. Sunt unele culturi care se pot cultiva si apoi recolta la iarna.

De retinut este ca pe un sol unde s-au crescut rosii sa treaca macar 4 ani pana la replantarea lor. Ideal pe acest sol este sa plantati alte specii din familia solanacee si anume cartofi, ardei sau vinete. Totodata este bine sa plantati si alte culturi precum fasolea, ceapa, morcovul. Mai jos ai o lista cu legumele pe care le poti cultiva sau semana in aceasta luna.

Pastai de fasole

Daca va doriti ca la toamna sa aveti parte de pastai de fasole, aceasta cultura trebuie plantata la inceputul lunii august. Ideal ar fi sa porniti cultura din rasaduri pe care le-ati obtinut anterior, intr-un spatiu protejat, pentru a fi siguri ca boabele nu vor fi afectate de canicula. Regasesti la noi seminte de fasole urcatoare pentru a-ti incepe primele rasaduri.

Morcovii

Acestia au nevoie de o atentie sporita pentru a avea un start bun in luna august, dar sunt legumele ideale de plantat. Chiar si lunile urmatoare mai reci sunt perfecte pentru productia de morcovi. Odata ce temperatura scade, compozitia morcovului se schimba. Amidonul care se regaseste in el se transforma in zahar, iar morcovii vor fi mai dulci si buni. De asemenea, acum este momentul oportun si pentru semanatul patrunjelului.

Spanacul

O alta planta ideala de cultivat in august este spanacul. Insa, odata ce apare frigul trebuie protejat cu ajutorul unei mici sere si va fi gata de recoltat in octombrie. Daca are suficiente protectie impotriva frigului, acesta poate fi recoltat in cantitati mai mici chiar si in timpul iernii.

Cauta la noi seminte pentru spanac din tipul preferat.

Toate aceste seminte, dar si multe altele le regasesti in cadrul site-ului nostru. Sa aveti o recolta cat mai bogata!

Comments

Leave your comment