Legumele de noiembrie - ce cultivam in solar sau sera in aceasta luna

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: marţi, noiembrie 23, 2021 Comment: 0 Hit: 20

In noiembrie legumicultorii vor pregati terenul pentru urmatoarea recolta din primavara anului urmator.

In noiembrie legumicultorii vor pregati terenul pentru urmatoarea recolta din primavara anului urmator. Desigur ca nu orice tip de seminte se preteaza a fi plantate acum. Dupa cum bine stiti, in portofoliul nostru veti regasi diverse tipuri de seminte, dintre care sa alegeti. Iata cateva recomandari.

Morcovii

Pentru plantare aveti nevoie de seminte de calitate, plantate la distanta de 30-40 cm intre randuri sau de 5-10 cm intre plante. Nu cer conditii speciale, se vor dezvolta la fel de bine si in zone mai insorite sau in cele semiumbroase. Prefera sol nisipos, iar ingrijirea lor este clasica, au nevoie de lumina si de nutrienti, deci curatati constant buruienile ce ii pot umbri.

Seminte de morcovi gasiti aici.

Mazarea

Pregatiti solul pentru plantarea de mazare, cu ingrasamant de fosfor sau potasiu. Mazarea este mai sensibila la daunatori. Asadar, veti putea planta mazare cel mult pe sol unde ati avut inainte culturi de rosii, castraveti sau ardei. De mentionat de asemenea ca mazarea nu agreaza ingrasamantul natural clasic.

Ceapa si usturoi verde

Ceapa, dar si usturoiul, se planteaza in santuri, cu distante nu foarte mari intre ele, sa spunem aproximativ 5 cm. Insa sapati santul la o adancime mai mare, astfel incat sa protejati planta de inghet.

Veti obtine o cultura bogata, daca solul este mai argilos. Este chiar una din recomandari pentru ca aceasta cultura sa fie una mai bogata. Amestecati deci o mica cantitate de argila la solul existent. Pentru incoltire, arpagicul are nevoie de o umiditate buna. Bulbii vor vegeta la temperaturi de 4 grade.

Seminte de ceapa, aici.

De preferat ca solul unde plantati ceapa sa nu fi fost aceeasi zona unde, in ultimii ani, tot ceapa ati avut. De preferat sa fie vorba de teren unde anterior ati avut recolta de tomate, vinete sau varza. De asemenea, peste aceste rasaduri asterneti un strat de compost.

Hrean

Pentru a planta hrean utilizati radacina de la aceasta planta. Veti gasi si in supermarketuri de cumparat. Tineti cont ca se inmulteste repede si devine dificil sa scapati de aceasta.

Mentineti pentru hrean pamantul cat mai cald si umed.

Ce spuneti de patrunjel?

Atat cel de frunze, cat si cel de radacina se poate planta in aceasta perioada. Puteti de asemenea apela la o cultura fortata sa spunem, cand plantati radacina de la planta obtinuta, dupa un repaus de 2 saptamani.

Il puteti recolta la distanta de 4 sau maxim 6 saptamani.

Seminte de patrunjel, aici.

Telina

Nu in cele din urma amintim de telina. Aceasta este o planta mai sensibila, are nevoie de temperaturi mai ridicate si nu tolereaza nimic din ce este sub 15 grade. O veti cultiva usor, nu are nevoie de prea multa grija si conditii speciale. Mentineti insa o umiditate mai ridicata si desigur confort termic optim. In cateva luni va puteti bucura de aceasta cultura.

Descoperiti in pagina noastra si alte tipuri de seminte pe care le avem imediat disponibile, diverse soiuri de incercat pentru care garantam o mare putere germinativa.

Comments

Leave your comment