Obtine productii de calitate cu ajutorul ingrasamintelor cu eliberare controlata

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: joi, aprilie 4, 2019 Comment: 0 Hit: 305

Majoritatea celor ce isi desfasoara activitatea in agricultura au inteles si resimt pe propria piele modul in care schimbarile de clima afecteaza bunul mers al acesteia. Implementarea de tehnologii noi, identificarea unor solutii moderne si aplicarea unor produse adaptate culturilor, pentru o dezvoltare optima, constituie o necesitate indispensabila.

Majoritatea celor ce isi desfasoara activitatea in agricultura au inteles si resimt pe propria piele modul in care schimbarile de clima afecteaza bunul mers al acesteia. Implementarea de tehnologii noi, identificarea unor solutii moderne si aplicarea unor produse adaptate culturilor, pentru o dezvoltare optima, constituie o necesitate indispensabila.

In acest sens, agricultorii pot recurge la diverse masuri, pot planifica interventii rapide (de tipul tratamentelor pentru culturile afectate de fenomene naturale), la realizarea unor schimbari ale programelor tehnologice deja intrebuintate (optand pentru alte produse chimice de exemplu).

Din dorinta de a fi la dispozitia clientilor nostri cu solutii optime privind obtinerea unor productii mari si de calitate, ne-am adaptat nevoilor acestora, completand portofoliul nostru de produse cu ingrasaminte cu eliberare controlata. Sustinem nevoia de a reactiona si de a lua cele mai potrivite masuri asupra culturilor, pe faze de vegetatie, in functie de modul de derulare a diverselor fenomene naturale, cu produse profesionale, special concepute pentru asta. Se impune pregatirea corespunzatoare a plantelor fata de factorii de stres la care pot fi supuse, cu ajutorul unor ingrasaminte menite sa le creasca rezistenta.

 Ingrasamintele cu eliberare controlata - proprietati si beneficii

Inainte de a intra in subiect, dorim sa ne oprim asupra conceputului de eliberare controlata, respectiv sa lamurim la ce se refera acesta. Exista tendinta de a introduce in acelasi concept doi termeni diferiti - eliberarea controlata si cea treptata.

Eliberarea controlata a ingramantului ® se refera la actiunea in care mecanismele de eliberare a azotului sunt reglate cu ajutorul bacteriilor, enzimelor si a produselor sintetizate, acestea avand influenta asupra activitatii enzimatice si microbiologice a culturilor.

Referitor la actiunea de control a eliberarii ingrasamintelor, aceasta vizeaza in principiu azotul. Se pune accent pe aceasta substanta intrucat este cea care dicteaza actiunea celorlalte micro si macroelemente continute de ingrasamant, respectiv care influenteaza activitatea microbiologica ce are lor in solul ce beneficiaza de acest „supliment”.

Acesta se regaseste in lista nutrientilor continuti de Multicote 21:10:21, produsul pe care vi-l propunem in magazinul nostru. Este vorba despre elementul ce prezinta cel mai inalt nivel de mobilitate, asupra caruia specialistii au putut realiza studiile cele mai precise.

Acest produs este un ingrasamant cu dimensiune a particulelor intre 2 mm si 3,5 mm pentru peste 90% din cantitatea sa. Multicote 21:10:22 este programat in a elibera controlat nutrientii ce ii contine, pentru o perioada de aproximativ 4 luni, in conditiile in care temperatura solului este de 21o C. Temperatura este factorul care influenteaza rata de eliberare a nutrientilor in sol. Recomandam produsul in fertilizarea gradinilor personale/publice, a terenurilor de sport, gazonului.

Efectele ingrasamintelor cu eliberare controlata si beneficii

In ceea ce priveste utilizarea acestui ingrasamant, pe care il puteti comanda dand click aici, asigurati plantelor necesarul de azot care va fi disponibil acestora imediat dupa aplicare. Desigur, dozele eliberate vor fi mai reduse, in condordanta cu nevoile „beneficiarelor”.

In timp, fenomenele de contrabalansare nutritionala, respectiv cele de antagonisme ce sunt specifice excesului de azot de moment, specifice in principiu ingrasamintelor cu eliberare rapida, sunt diminuate pana la disparitie.

Recomandam ingramasantul cu eliberare controlata pentru a asigura hranirea echilibrata a plantelor cu azot si elementele continute de produs pentru o perioada indelungata, respectiv de pana la 4 luni.

Importanta ingrasamintelor de sol cu eliberare controlata

Motivele pentru care oricine ar trebui sa isi centreze atentia asupra ingrasamintelor de acest tip sunt diverse.

*         Utilizand ingrasamantul cu eliberare controlata, fermierii obtin un profit mai mare din productie

*         Pot fi necesare doze cu mult mai reduse decat in cazul ingrasamintelor clasice

*         In cazul anumitor culturi, nu mai este necesara o a doua aplicare a ingrasamantului

Aplicarea unui ingrasamant cu eliberare controlata este avantajoasa si din punct de vedere financiar intrucat date fiind aspectele mai sus mentionate, si cheltuielile privind manipularea si aplicarea lor vor fi mai reduse. Mai simplu spus, acestea constituie o solutie specializata, ce asigura productie de calitate si prin care va puteti exprima respectul fata de mediu.

Comments

Leave your comment