Procesul de fertilizare al solului - cum realizati totul fara pic de ajutor?

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: luni, noiembrie 23, 2020 Comment: 0 Hit: 98

Procesul de fertilizare al solului are efecte extrem de importante, pozitive, asupra cresterii si dezvoltarii plantelor si legumelor.

Prin fertilizare adaugati in sol elemente nutritive ce ajuta plantele in diferite moduri - fixeaza mai bine radacinile in sol, cresc rezistenta la ger, cresc masa vegetativa si nu doar atat.

 

Noi, echipa Nu Oricum, ne-am gandit sa va oferim cateva stafuri practice prin care sa va fertilizati solul agricol singuri, fara pic de ajutor. Cat despre ingrasamintele si agronutrientii pe care trebuie sa ii folositi, noi venim cu recomandari in cadrul sectiunii speciale - https://nuoricum.ro/13-ingrasaminte.

 

Cand poate fi solul fertilizat?

 

Exista doua perioade anuale in care puteti fertiliza solul - primavara si toamna. Fertilizarea de primavara poate fi realizata spre finalul lunii mai. De ce? Pentru ca plantele inca beneficiaza inainte de luna mai de efectele fertilizarii din toamna anterioara.

 

Prin fertilizarea din primavara, plantele si legumele, fie ele cultivate in sere si solarii sau in spatiul liber, se vor hrani din belsug cu substante nutritive pe toata perioada verii.

 

Fertilizarea de toamna a solului trebuie realizata doar dupa ce s-au terminat lucrarile de sapat si arat - nu mai devreme de sfarsitul lunii septembrie. Prin fertilizarea de toamna, solul este din nou alimentat cu elemente nutritive, fiind astfel capabil sa hraneasca plantele pana la urmatoarea fertilizare din primavara.

 

Totodata, ingrasamintelele pe care le aplicati au si rol antibacterial. Pe timp de iarna, solul este curatat de tot ce inseamna bacterii daunatoare.

 

Cum fertilizezi solul?

 

Inainte de a alege produsele necesare pentru fertilizarea solului, noi va recomandam sa va documentati cu atentie cu privire la particularitatile de fertilizare a fiecarei legume in parte. Acelasi lucru este valabil si pentru legumele pe care doriti sa le cultivati. Un tratament inadecvat nu va face niciun bine culturii in cauza, ba chiar mai mult de atat poate duce la moarte ei.

 

In plus de asta, daca optati pentru ingrasaminte chimice, asa cum va punem si noi la dispozitie, respectati cu strictete indicatiile de pe ambalaj. Doza recomandata a fost atent testata inainte, ceea ce inseamna ca o cantitate mai mare de ingrasamant poate face, din nou, mai mult rau decat bine.

 

Nu in ultimul rand, respectati pe deplin perioadele de fertilizare a solului pentru a obtine de la an la an culturi bogate.

 

Luati legatura cu noi daca aveti nevoie de sfaturi cu privire la alegerea ingrasamantului potrivit. Datele noastre de contact sunt disponibile aici.

Comments

Leave your comment