Se apropie sezonul cald! Ce legume plantam in luna mai?

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: vineri, aprilie 29, 2022 Comment: 0 Hit: 258

Luna mai se apropie cu pasi repezi, deci ultima luna de primavara inseamna deja vreme mai buna, timp perfect pentru plantat.

Oamenii harnici care iubesc sa gradinareasca pot incepe de acum sa planteze diverse legume in gradina, pentru ca este timpul perfect.

Daca nu ai o sera si nu ai gradinarit in tot acest timp, atunci vestea buna este ca in luna mai poti planta diverse legume. In special acum se planteaza productia de vara, deci nu mai stam pe ganduri si spunem start plantarii!

Despre plantarea in luna mai si perioadele optime pentru fiecare leguma

In luna mai poti planta sau semana diverse seminte de legume. Asta depinde foarte mult de ceea ce preferi sa ai in gradina. Afla ca toata aceasta luna poate fi una aglomerata pentru tine, deoarece sunt unele legume pe care le poti planta chiar acum, de la inceputul lunii. Pentru altele ar trebui sa astepti pana la data de 20 mai.

Cum nu orice planta creste si se dezvolta la fel de repede, este firesc sa necesite o alta ingrijire si alta atentie. Acest lucru iti poate fi de ajutor in special daca ai gradina mare, vrei o productie cat mai mare, pentru ca oricum nu ai timp sa le plantezi pe toate odata. Iata ca si de aceasta data suntem alaturi de tine cu cele necesare, pe care le poti gasi in cadrul paginii noastre oficiale nuoricum.ro.

Ce plantezi in luna mai? Aici impartim tipurile de legume in doua categorii:

-Ce plantam pana pe 20 mai

-Ce plantam dupa data de 20 mai

Ce plantam pana pe 20 mai

-Tomatele: poti gasi la noi pe site o gama variata de seminte de tomate, in functie de ceea ce preferi. Poti alege chiar rasaduri pentru plantat.

-Vinetele: in functie de soiul pe care il alegi acestea pot ajunge la maturitate in aproximativ 65 de zile de la plantare.

-Fasole: la fel ca si vinetele, fasolele au perioada de vegetatie de 62-65 de zile. Pot creste pana la 200 - 250 de centimetri. Vezi si semintele de fasole Ecaterina disponibile la noi pe site.

-Ardei: poti alege trei tipuri de ardei si anume ardei gras, rosu gras si iute. Poti vedea diverse soiuri pentru fiecare dintre acestea.

Ce plantam dupa data de 20 mai

Dupa ce ai terminat de plantat cele enumerate mai sus, incepand cu data de 20 mai, cand se mai incalzeste afara, poti incepe si cu alte legume. In aceasta perioada poti planta varza, castraveti, marar, fasole verde, conopida, broccoli. Acestea se dezvolta mai repede putin si au nevoie de o temperatura mai ridicata constant, motiv pentru care le plantam mai tarziu.

Inainte de fiecare proces de plantare trebuie sa ai pregatit pamantul. Tot la noi pe site poti gasi si turba, ingrasamant si substraturi. Te invitam sa accesezi pagina noastra pentru a plasa o comanda atat cu semintele cat si celelalte lucruri necesare, astfel incat sa incepi procesul de plantare la timp.

Comments

Leave your comment