Tot ce trebuie sa stiti despre turba

Posted By: Ionut Draghici In: Root On: miercuri, decembrie 23, 2020 Comment: 0 Hit: 65

Turba este, pana in momentul de fata, substratul natural al solului cu cea mai mare extindere. Acesta dispune de numeroase insusiri fizico-chimice ce favorizeaza rasarirea rapida si uniforma a semintelor. 

Totodata, datorita mineralelor diverse din compozitie, turba permite o dezvoltare rapida si corecta.

Practic turba este cel mai bun inlocuitor pentru clasicul pamant. Nu este scumpa, o gasiti extrem de usor in magazinele de profil - si noi v-am pus-o la dispozitie in cadrul site-ului nostru oficial, aici. Astazi vrem sa vorbim cat mai multe despre turba si de ce este o alegere inteleapta ca strat propice pentru dezvoltarea si cresterea florilor si legumelor.

In cat timp se formeaza turba?

Formarea turbei este un proces lent, de durata, in fiecare an se formeaza circa un 1 mm de turba. Bineinteles, asta daca pamantul are toate conditiile necesare asigurate. In caz contrar, procesul poate dura si mai mult de atat. Turba se formeaza prin descompunerea anaeroba, adica fara prezenta aerului, a unor plante. Cea mai intalnita in acest sens este spagnum - specie de muschi.

Trebuie sa stiti ca turba poate retine o cantitate de apa de 10 ori mai mare decat propria greutate. Asta mai inseamna si ca are o capacitate ridicata de tamponare, o structura stabila. In plus de asta, permite atat trecerea apei, cat si trecerea aerului.

Ce fel de turba va punem la dispozitie

Daca reveniti in cadrul site-ului nostru oficial veti regasi turba cu un continut echilibrat de fertilizatori, dar si de microelemente. Este turba alba, recunoscuta si sub denumirea de turba blonda si are o aciditate medie intre 5.5 si 6.5. Daca vreti sa ii reglati pH-ul, puteti folosi pudra de calcar. Luati contact cu noi daca aveti nevoie de si mai multe detalii cu privire la acest produs. Ne gasiti aici.

Cate tipuri de turba exista?

Cand vine vorba de turba, aceasta este impartita in 3 categorii. Amintim aici despre turba oligotrofa, turba eutrofa si turba mezotrofa.

  1.        Turba oligotrofa

Aceasta prezinta un pH acid, situat intre 2,8 si 4 si un continut slab in substante minerale. Turba oligotrofa mai este recunoscuta sub denumirea de turba inalta, blonda sau rosie.

  1.        Turba eutrofa

Cunoscuta si sub denumirea de turba joasa sau neagra, prezinta pH slab alcalin si chiar neutru, iar continutul de substante nutritive este cu mult mai mare, comparativ cu cel al turbei oligotrofe.

  1.        Turba mezotrofa

Despre aceasta trebuie spus ca mai este recunoscuta si sub denumirea de turba intermediara. pH-ul sau este cuprins intre 4 si 6.

Aveti pe pagina noastra oficiala toate datele de care aveti nevoie pentru si mai multe detalii. Va stam la dispozitie pentru consultanta - https://nuoricum.ro/.

Comments

Leave your comment