Descriere
Coragen este insecticid cu un nou mod unic de actiune. Coragen determina activarea receptorilor ryanodinei la insecte. Activarea receptorilor ryanodinei stimuleaza pierderea calciului (Ca++) din depozitele interne ale muschilor netezi si striati, cauzeaza functionarea neregulata a muschilor, paralizia si moartea insectei. Coragen actioneaza prin contact si ingestie. Comportarea insectei este rapid modificata datorita expunerii la o doza toxica de substanta activa, rezultand oprirea rapida a hranirii si moartea insectei dupa o perioada scurta de timp si in acest fel determina o protectie foarte buna a culturilor tratate. Paralizia insectei survine la cateva ore dupa expunere si produce incetarea deplasarii si hranirii. Daunatorii sunt controlati in totalitate dupa 2-4 zile. Timpul de actiune este de 14-21 zile si depinde de daunatorul tinta, momentul aplicarii si presiunea de atac.
Clasificare produs: Atentie; GHS09 Substanta activa: 20 % chlorantraniliprol Conditionare: suspensie concentrata (SC)
Mod de utilizare: Coragen se aplica foliar pentru controlul celor mai importante insecte. Coragen se utilizeaza ca insecticid pentru controlul larvelor de Lepidoptere (fluturi) si Coleoptere (gandacul din Colorado). Coragen combate larvele in toate stadiile larvare, are efect ovicid asupra principalelor specii iar adultii la cateva specii sunt partial controlati. Aplicati la dozele recomandate cand populatiile de insecte ajung sa depaseasca pragul economic de daunare.
Coragen este omologat pentru urmatoarele culturi:
Cartof: gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata) - 50-60 ml/ha (62,5 ml);
Mar: viermele merelor (Cydia pomonella), omida marmorata a marului (Phyllonorychter blancardella), minierul circular al marului (Leucoptera scitella) - 150 ml/ha;
Prun: viermele prunelor (Cydia funebrana) - 100 ml/ha;
Vita de vie: Molia strugurilor (Lobesia botrana) - 150-175 ml/ha.
Legume: omida fructelor (Helicoverpa armigera) si minierul frunzelor de tomate (Tuta absoluta) – 175 ml/ha.
Timp de pauza: 30 zile la strugurii pentru vin, 14 zile la cartof, mar, prun, si 3 zile pentru strugurii de masa, 1 zi la tomate;
PRODUSE ASEMANATOARE