Stomp Aqua

Produs nou

       STOMP AQUA este un erbicid pe baza de pendimetalin, din clasa dinitroaniline. Este un erbicid aplicat la sol, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale şi a unor specii de dicotiledonate anuale. Inhiba atat diviziunea celulei cat şi alungirea acesteia în meristemul radacinilor. Dezvoltarea buruienilor este stopata direct, ca urmare a absorbţiei prin varfurile de creştere coleoptil / hipocotil. Buruienile mor imediat dupa germinare sau rasarire, fiind eliminate timpuriu din competiţie.
        STOMP AQUA are selectivitate fiziologica la soia, floarea soarelui, caz în care se poate încorpora. Selectivitatea poziţionala se manifesta la porumb, ceapa, cartof şi legume, caz în care nu trebuie încorporat.

Cultura

Spectru de combatere

Doza
Floarea soarelui

Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria,

Echinochloa, Digitaria, Sorghum halepense din

samanţa) şi unele dicotiledonate anuale

 2 - 4 l/ha - preemergent 
Porumb

Buruieni monocotiledonate anuale şi unele

dicotiledonate

2 - 4 l/ha - preemergent
Soia

Buruieni monocotiledonate anuale şi unele

dicotiledonate

2 - 4 l/ha - preemergent
Grau, orz, secara

Buruieni monocotiledonate anuale şi unele

dicotiledonate

2 – 2,9 l/ha preemergent
Cartof

Buruieni monocotiledonate anuale şi unele

dicotiledonate

2 - 4 l/ha - preemergent

Ceapa din arpagic

Ceapa semanata direct

(culturi irigate)

Buruieni monocotiledonate şi unele dicotiledonate 1,5 - 4 l/ha preemergent
Usturoi

Buruieni monocotiledonate anuale şi unele

dicotiledonate

2 - 4 l/ha - preemergent
Tomate Buruieni monocotiledonate şi unele dicotiledonate 1 - 3 l/ha înaintea transplantarii
Vinete Buruieni monocotiledonate şi unele dicotiledonate 2 – 3 l/ha înaintea transplantarii
Ardei

Buruieni monocotiledonate anuale şi unele

dicotiledonate

1,5 – 3 l/ha înaintea transplantarii

Plantatii de vita de vie

Livezi pe rod

Buruieni monocotiledonate anuale şi unele

dicotiledonate

2 – 4 l/ha în perioada de repaus la

preemergenta buruienilor

Tutun

Buruieni monocotiledonate anuale şi unele

dicotiledonate

2 – 3 l/ha înaintea transplantarii

   Recomandari de aplicare
       Perioada şi modul de aplicare al erbicidului STOMP AQUA sunt stabilite în funcţie de selectivitatea manifestata de speciile cultivate. Pentru legumele care se cultiva prin rasad, produsul se aplica cu 1-3 zile înaintea transplantarii. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomanda utilizarea în doza de 1-4 l/ha în 200-400 apa/ha. Pentru o eficacitate optima se recomanda ca solul sa aiba o umiditate corespunzatoare si sa fie pregatit în prealabil, fara sa aiba bulgari.

    Spectru de buruieni combatute
Monocotiledonate anuale: Alopecurus myosuroides, Apera spica-venti, Digitaria sanguinalis, Echinochloa crus-galli, Panicum dicothomiflorum, Poa annua, Setaria spp., Sorghum halepense.
Dicotiledonate anuale: Amaranthus spp., Anagallis arvensis, Atriplex spp., Capsella bursa-pastoris, Cardamine hirsuta, Cerastium arvense, Chenopodium album, Euphorbia helioscopia, Fumaria officinalis, Heliotropium europaeum, Lamium spp., Mercurialis annua, Myosotis arvensis, Papaver rhoeas, Polygonum persicaria, Portulaca oleracea, Ranunculs repens, Solanum nigrum, Sonchus arvensis, Spergula arvensis, Stachys annua, Stellaria media, Thlaspi arvense, Urtica urens, Veronica spp., Viola spp.

Recomandari

1. Eficacitatea
Pentru ca Stomp Aqua sa fie activat este necesar ca solul sa fie umed. Cele mai bune rezultate vor fi obtinute în cazul în care precipitatiile apar în termen de sapte zile de la aplicare.
Controlul rezidual poate fi redus:

• In conditii de seceta prelungita

• In cazul în care continutul de materie organica din sol este mai mare de 6%

• In cazul în care continutul de cenusa este ridicat.

Nu deranjati solul dupa ce Stomp Aqua a fost aplicat, întrucat acest lucru va duce la un control redus al buruienilor.

2. Tipul de sol
Stomp Aqua poate fi utilizat pe toate tipurile de sol mineral. Nu se aplica pe soluri cu un continut mai mare de 10% materie organica. Pe pietris sau soluri grele exista riscul de deteriorare a culturilor, în special în cazul în care o ploaie puternica survine imediat dupa aplicare.
Nu folositi Stomp Aqua pe soluri îmbibate sau pe cele predispuse la îmbibare cu apa.

3. Pregatirea solului
Ingrasamintele si resturile vegetale trebuie încorporate în sol în mod uniform în timpul pregatirii patului germinativ. Patul germinativ trebuie sa aiba un strat de sol activ fin, bine maruntit si tasat înainte de aplicarea erbicidului Stomp Aqua. Un teren nemaruntit, cu bulgari al caror diametru depaseste 7,5 cm poate reduce nivelul de combatere al buruienilor, iar din cauza faptului ca semintele sunt necorespunzator acoperite cu pamant, cultura poate fi afectata.

4. Siguranta culturilor
O atentie deosebita trebuie avuta pentru a evita distrugerea prin deriva a plantelor din afara zonei tinta. Nu se aplica Stomp Aqua culturilor care sufera de stres cauzat de daunatori, boli, îmbibarea solului cu apa, conditii precare ale solului sau erbicidari precedente. Semintele trebuie sa fie acoperite cu un strat de sol cu o grosime medie de 3,2 cm (2.5 cm pentru mazare si floarea-soarelui, 5 cm pentru porumb).

Substanta activa: 455 g/l Pendimetalin
Formulare: Suspensie de capsule
Numar certificat omologare: 015PC/14.12.2012

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Stomp Aqua

Stomp Aqua

Produse Asemanatoare

    Erbicid sistemic postemergent, foarte activ în combaterea buruienilor graminee anuale și perene din culturile cu frunza lată.

    Produsul Pantera 40 EC este un produs de baza in combaterea buruienilor monocotiledonate si a samulastrei cerealelor, in culturile de rapita, floarea-soarelui, sfecla de zahar, cartof, soia, legume si lucerna

Erbicid preemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si a unor monocotiledonate anuale din culturile de mazăre, năut, floarea-soarelui, precum şi  din alte culturi