Clasificare produs: Xn (nociv), N (periculos pentru mediu)
Substanta activa: 80% captan
Conditionare: granule dispersabile in apa
Caracteristici:
Fungicid de contact, cu un spectru foarte larg de combatere a bolilor la: mar, tomate, castraveti, fasole, tutun. Actioneaza prin contact asupra miceliului si sporilor ciupercilor fitopatogene, asigurand o combatere preventiva si curativa. Este compatibil cu majoritatea insecto-fungicidelor utilizate in Romania, cu exceptia produselor alcaline.
Mod de utilizare: se fac tratamente la avertizare sau la aparitia/depistarea primelor simptome. Nu se recomanda aplicarea tratamentelor la temperaturi ce depasesc 30 0C. Se pastreaza un timp de pauza dupa ultimul tratament, de 14 zile - la tutun, castraveti, mar pentru combaterea mucegaiului cenusiu - si 21 de zile cand se trateaza tomatele si vita de vie, pentru mana. In pomicultura se recomanda mai ales la soiurile sensibile si in situatiile in care se urmareste o calitate cat mai buna a fructelor, datorita faptului ca sa constatat ca prin aplicarea sa are loc o finisare foarte buna a epidermei fructelor. Aplicat inainte de recoltare previne in mod eficient instalarea unora dintre bolile de depozitare specifice marului.
CULTURA | BOALA | DOZA | MOD DE APLICARE |
MAR | Rapan | 0,15% | 15g/10 l apa |
TOMATE RASAD | Complex agenti patogeni de sol Caderea rasadurilor |
0,15% (4-5 litri sol/mp) | 15g/10 l apa |
TOMATE | Mana | 0,15% | 15g/10 l apa/100 mp |
FASOLE | Antracnoza | 0,15% | 15g/10 l apa/100 mp |
CASTRAVETI | Mana | 0,15% | 15g/10 l apa/100 mp |
TUTUN RASAD | Caderea plantutelor | 0,125%-preventiv | 15g/12 l apa/120 mp |
TUTUN RASAD | Rizoctonioza | 0,3%-curativ | 15g/5 l apa/50 mp |
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
Switch 62,5 WG este o combinație unică de substanțe active, fiecare dintre ele având ca țintă putregaiul cenușiu. Are dublă acțiune, sistemică și de contact și prezintă risc scăzut de apariție a rezistenței.
Dagonis se prezinta sub forma de suspensie lichida de vascozitate medie, fara materii straine, de culoare aproape alb cu miros aromatic.