Shavit F72

Produs nou

70,00 lei TVA inclus

Clasificare produs: Xn (nociv), N (periculos pentru mediu)

Substanta activa: 2% triadimenol + 70% folpet

Conditionare: granule dispersabile in apa

      Caracteristici: este un fungicid ce contine doua substante active cu actiune sistemica si de contact impotriva celor mai importante boli care ataca culturile horticole. Triadimenol (triazol), cu actiune sistemica si translocare acropetala, confera plantelor tratate protectie mai ales importiva fainarilor si alternariozelor. Are efect rapid, preventiv, curativ si eradicant si manifesta actiune reziduala de lunga durata. Folpet (ftalimida), cu actiune de contact contra unui mare numar de boli, in special manari, rapan si monilioze. Are actiune preventiva, impiedicand de la suprafata frunzelor si lastarilor tineri instalarea infectiilor, intervenind in blocarea respiratiei ciupercilor fitopatogene. Avand actiune multisite, acesta previne aparitia rezistentei patogenilor la aplicarea fungicidelor. Ambele substante active sunt complementare si sinergice iar prin combinarea lor intr-un singur produs se asigura largirea spectrului de combatere, reducerea dozelor de substanta activa folosite si prevenirea instalarii rezistentei patogenilor. La folosire produsul este mult mai comod (nu face praf la deschiderea ambalajului, se previn intoxicarile prin inhalare, etc.).

     Mod de utilizare: pentru plantatii pomicole (mar) se aplica incepand din faza de buton roz pana la caderea fiziologica a fructelor, la avertizare sau preventiv, la acoperire in functie de presiunea de infectie la interval de 10-12 zile. Stropirile se fac cu volum normal, folosind echipamentul terestru care sa asigure o pulverizare corespunzatoare astfel incat sa se trateze uniform intregul foliaj al pomilor. La vita de vie se va aplica cu predilectie dupa inflorit pana la compactarea ciorchinilor pentru a asigura o protectie corespunzatoare contra fainarii dar si a manei si in secundar contra infectiilor de putregai cenusiu. Intervalul intre stropiri este de 10-14 zile. La legume in camp, se va aplica la avertizare, in volum normal de apa in functie de gradul de dezvoltare al culturii.

Cultura Agenţi de dăunare Doza
Mar Rapan (Venturia inaequalis), Fainare (Podosphaera leucotricha) 0,2%
Vita de vie Mana (Plasmopara viticola), Fainare (Uncinula necator), Efect secundar pentruPutregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 0,2% (2,0 kg/ha in 1000 l apa)
Tomate Mana (Phytophthora infestans ) 0,2% (2,0 kg/ha)
Castraveţi Mana (Pseudoperonospora cubensis), Fainare (Sphaeroteca fuliginea) 0,2% (2,0 kg/ha)
Pepeni verzi Alternarioza (Alternaria cucumerina) 0,2% (2,0 kg/ha)

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Shavit F72

Shavit F72

Produse Asemanatoare

12,00 lei

     Cel mai cunoscut fungicid de contact, cu un spectru foarte larg de combatere a patogenilor din culturile de camp, legume, flori, livezi si vita de vie, precum si la tratarea semintelor.

635,00 lei

     Switch 62,5 WG este o combinație unică de substanțe active, fiecare dintre ele având ca țintă putregaiul cenușiu. Are dublă acțiune, sistemică și de contact și prezintă risc scăzut de apariție a rezistenței.

220,00 lei

    Dagonis se prezinta sub forma de suspensie lichida de vascozitate medie, fara materii straine, de culoare aproape alb cu miros aromatic.