Dagonis

Produs nou

    Dagonis se prezinta sub forma de suspensie lichida de vascozitate medie, fara materii straine, de culoare aproape alb cu miros aromatic.

230,00 lei TVA inclus

         Produsul Dagonis combină proprietățile a două substanțe active fluxapiroxad și difenoconazol. Cele două substanțe active sunt complementare și combinația lor asigură un control de lungă durată asupra unui spectru larg de boli. Substanța activă fluxapiroxad aparține grupei chimice care acționează ca inhibitori ai succinat dehidrogenazei (SDHI) și are proprietăți preventive și curative. Inhibă puternic germinarea sporilor, elongarea tubului germinativ, creșterea miceliului și sporularea (toate stadiile principale ale dezvoltării și reproducerii fungilor). Substanța activă difenoconazol este un triazol sistemic care controlează un spectru larg de boli foliare, precum și a bolilor transmise prin sol la semințe, asigură un control preventiv și curativ de lungă durată. Combinația celor două substanțe active cu activitate de contact și sistemică face ca produsul Dagonis să fie o unealtă utilă pentru managementul rezistenței. Cu toate că modul de acțiune al produsului Dagonis permite și utilizarea curativă, pentru a evita apariția infestării ireversibile a culturii, recomandăm aplicarea preventivă a produsului.

          Momentul aplicării:

        Produsul Dagonis se utilizează astfel:

 • Pomi fructiferi (măr și păr), maxim 3 tratamente la un interval între tratamente de 7-10 zile, pe perioada de vegetație BBCH 53-81, respectiv de la începutul deschiderii mugurilor florali până la începutul coacerii fructelor (intrarea în pârgă). Atunci când se aplică în funcție de suprafața peretului foliar (LWA), a nu se depăși doza de 1,2 l/ha pentru combaterea agenților patogeni Venturia inaequalis, Venturia pirina (rapăn), și respectiv, 0,72 l/ha pentru combaterea Podosphaera leucotricha (făinare). Pentru mai multe informații privind modul de calcul al suprafeței peretului foliar (LWA), consultați site-ul www.agro.basf.ro, secțiunea produsului Dagonis.
 • Tomate în câmp, sere și solarii, maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile între tratamente, pe perioada de vegetație BBCH 14-89, respectiv de la 4 frunze până la coacerea deplină a fructelor.
 • Cucurbitacee cu coaja comestibilă și necomestibilă în câmp, sere și solarii, maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 14-89 , respectiv de la 4 frunze adevărate până la coacerea deplină a fructelor.
 • Mazăre, maxim 1 tratament, pe perioada de vegetație BBCH 15-89, respectiv de la 5 frunze până la maturitatea boabelor (boabe uscate ce capătă culoarea caracteristică soiului).
 • Morcov, pătrunjel de rădăcină, radăcinoase si tuberculifere, pentru combaterea făinării și a alternariozei: maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile între ele, iar pentru combaterea sclerotinei maxim 1 tratament, pe perioada de vegetație BBCH 12-49, respectiv de la 2 frunze adevărate desfăcute complet până la dezvoltarea completă a rădăcinii.
 • Salată în câmp, maxim 1 tratament pe perioada de vegetație BBCH 12-49, respectiv de la 2 frunze adevărate până la atingerea masei vegetative maxime.
 • Praz și ceapă de primăvară, maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile între tratamente pe perioada de vegetație BBCH 13-49, respectiv de la 3 frunze tipice normal dezvoltate până la bulb complet dezvoltat, forma tipică soiului.
 • Broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, maxim 3 tratamente la un inteval de 7 zile între ele pe perioada de vegetație BBCH 41-91, respectiv de la începutul formării mugurilor până la coacerea completă.
 • Varză, maxim 3 tratamente la un inteval de 7 zile între ele pe perioada de vegetație BBCH 41-91, respectiv de la începutul formării căpățânii până la coacerea completă, formarea completă a căpățânii.
 • Căpsun în câmp, sere și solarii, maxim 3 tratamente la un interval de 7 zile între ele pe perioada de vegetație BBCH 60-89, respectiv de la deschiderea primelor flori până la recoltarea fructelor.
 • Vinete în sere și solarii, maxim 2 tratamente la un inteval de 7 zile între tratamente pe perioada de vegetație BBCH 14-89, respectiv de la 4 frunze până la coacerea deplină a fructelor.
 • Ardei în sere și solarii, maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile între tratamente pe perioada de vegetație BBCH 14-89, respectiv de la 4 frunze până la coacerea deplină a fructelor.
 • Salată în sere și solarii, maxim 2 tratamente la un interval de 7 zile între tratamente pe perioada de vegetație BBCH 12-49, respectiv de la 2 frunze adevărate până la atingerea masei vegetative maxime.

      Timp de pauză: pomi fructiferi (măr și păr) – 35 zile, tomate – 3 zile, cucurbitacee – 3 zile, mazăre – 7 zile, morcovi – 7 zile, pătrunjel de rădăcină – 7 zile, rădăcinoase și tuberifere – 7 zile, salată – 14 zile, praz – 14 zile, ceapă de primăvară – 14 zile, broccoli, conopidă – 14 zile, varză – 14 zile, varză de Bruxelles – 14 zile, căpșun – 1 zi, vinete – 3 zile, ardei – 3 zile.

Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.

Scrie o recenzie

Dagonis

Dagonis

    Dagonis se prezinta sub forma de suspensie lichida de vascozitate medie, fara materii straine, de culoare aproape alb cu miros aromatic.

Produse Asemanatoare

635,00 lei

     Switch 62,5 WG este o combinație unică de substanțe active, fiecare dintre ele având ca țintă putregaiul cenușiu. Are dublă acțiune, sistemică și de contact și prezintă risc scăzut de apariție a rezistenței.