Tehnologie moderna de cultura pentru ardeiul gras în sere și solarii

Pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră cu cât mai multe informații legate de creșterea ardeiului gras în sere și solarii vă prezentăm în continuare recomandările noastre privind această cultură.

Cultura de ardei gras în sere/solarii este o cultură anuală, cu ciclu lung de producție și din acest motiv trebuie avută în vedere o grijă deosebită în prima parte de dezvoltare a plantelor (în special până la primele recoltări).

Răsadurile

Pentru obținerea unor recolte înalt productive, de bună calitate și cât mai timpurii este esențială calitatea răsadului la plantare.
Pentru obținerea răsadului de ardei este necesar un spațiu special amenajat pentru crearea condițiilor optime de dezvoltare a plăntuțelor – răsadniță incalzita deoarece semanarea are loc iarna.

Un rasad de ardei gras de bună calitate necesar pentru o cultură anuală trebuie să îndeplinească următorii parametri de calitate:

1. Să aibă vârsta cuprinsa între 60-80 zile;
2. Să se vadă butonul floral la internodul 0 (internodul) este internodul de unde tulpina principală începe dezvoltarea pe mai multe brațe);
3. Să aibă înălțimea cuprinsă între 20 – 30 cm;
4. Să fie erecte la plantare (să nu se aplece după plantare datorită fragilității tulpinii);
5. Să fie libere de virusuri, boli și dăunători (este necesară efectuarea de tratamente fitosanitare pe timpul vegetației răsadurilor);
6. Să nu prezinte carente de macro sau microelemente (este necesară efectuarea de fertilizări radiculare și foliare pe tot parcursul dezvoltării răsadurilor);
7. Să nu fie etiolate;
8. Să fie viguroase și sa prezinte un sistem radicular bine dezvoltat care sa ocupe întreg volumul de substrat;
9. Să nu prezinte deteriorări mecanice în urma manipulării sau orice astfel de stricăciuni;
10. Să fie turgescente (sa nu fie ofilite);
11. Să fie călite;